Plan posiłków w dniach 27-01.10.2021

 

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

Po

 

Kanapka: : pieczywo mieszane, masło,

twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, szynka drobiowa, pomidor

Napój:  herbata ,

Alergeny: gluten, mleko           325 kcal

kakao ,

biszkopty,  owoc sezonowy

 

 

Alergeny:  gluten,  mleko        180 kcal                                                          

I danie: kapuśniaczek (160 kcal),

II danie:  makaron w czerwonym sosie z ciecierzycą   (300kcal), woda

 

Alergeny:   jaja, gluten, seler,       460 kcal                                                                    

 

Wt

 

Płatki kukurydziane z mlekiem, Kanapka : pieczywo mieszane,  masło,  szynka chlebowa, papryka czerwona

Napój: herbata  miętowa

Alergeny:  gluten, mleko         370 kcal

chrupkie pieczywo, serek homogenizowany, kolorowa papryka

 

napar z rumianku

Alergeny:   mleko, gluten,       250 kcal                      

I danie: zupa kukurydziana  (180 kcal)

II danie: nugetsy z kurczaka z ziemniakami i marchewką junior(270 kcal),

woda

Alergeny: jaja, gluten, seler            450 kcal                           

 

Śr

 

 

Kanapka: :  pieczywo mieszane, masło

rogal mleczny,  ser topiony, dżem niskosłodzony, zielony ogórek,

Napój:  herbata,

Alergeny: gluten, mleko,          350 kcal                                                                                                                            

koktajl  mleczno-owocowy,

chrupki kukurydziane

woda

 

Alergeny:  mleko , gluten         200 kcal     

I danie: zupa z soczewicy (200kcal)

II danie: kurczak w sosie babecue z ryżem i surówką colesłąw (250 kcal)

woda

Alergeny: gluten, jaja  , sezam, seler       

                                                            450 kcal                                                           

 

Cz

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło pasztet drobiowy , ogórek kiszony, ser salami,  kiełki rzodkiewki,

Napój: herbata z cytryną

Alergeny: gluten, mleko      342 kcal                 

babka poznańska,

kawa z mlekiem,

jabłko

 

Alergeny:  gluten, mleko         250 kcal              

I danie: rosolnik z kaszą manną (250 kcal)

II danie: schab w sosie porowym , kasza pęczak , buraczki (300 kcal) ,woda

 

Alergeny: gluten, seler                    550 kcal   

 

Pi

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, chleb razowy,  pasta z tuńczyka z białym  serem, jajko na twardo, szczypiorek,

Napój:  herbata owocowa,

Alergeny:  gluten, mleko,   360 kcal                     

sok marchwiowy,

wafle wielozbożowe,

 

 

 

Alergeny:   gluten                      210 kcal

I danie: krem marchewkowy  (160 kcal)

II danie: naleśniki z serkiem waniliowym i owocami (290 kcal), woda

 

Alergeny: seler, jaja, gluten, mleko

                                                              450 kcal