• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • PRZEDSZKOLE
  • JADŁOSPIS

Jadłospis od 12 - 15 listopada 2019r.

PRZEDSZKOLNY JADŁOSPIS


'' KUCHNIA PRZEDSZKOLNA " 



 

DZIEŃ TYGODNIA

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

   

 

WTOREK

 

Zupa mleczna: zacierki na mleku

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, kiełbaska żywiecka,   czerwona papryka

Napój: napar z herbaty owocowej

Alergeny: 1,7                         374 kcal

sok marchwiowy,

ciastka owsiane

  Alergeny: 1,7,8      172 kcal

I danie: zupa pomidorowa z ryżem

II danie: pierogi leniwe
z sosem truskawkowym

woda

Alergeny: 1,3,7,9                510kcal

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,

bułka razowa, kiełbasa szynkowa, pomidor, pasta rybno-serowa ze szczypiorkiem

Napój: herbata

Alergeny: 1,7                           333 kcal

jogurt naturalny z musem brzoskwiniowym,

chrupki kukurydziane

 

Alergeny: 1,7         200 kcal

I danie: krem z ciecierzycy

II danie: pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych z pieczonym talarkami
z ziemniaków, gotowane mini marchewki

woda

Alergeny: 1,3,7,9                            520kcal

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, ser topiony, ogórek kwaszony, papryka, szynka sopocka

Napój: herbata z cytryną

Alergeny: 1,7                           300 kcal

mleko,

chrupkie pieczywo, powidła śliwkowe,

jabłko

Alergeny: 1,7         200 kcal

I danie: żurek (210kcal)

II danie: polędwiczka wieprzowa na parze w sosie pieczarkowym, kasza pęczak, buraczki (360kcal)

Woda

Alergeny: 1, 7

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo razowe, masło, pasta twarogowa z ogórkiem, miód, słupki marchewki, herbata

Alergeny: 1,7                       342 kcal

drożdżówka,

kawa z mlekiem,

winogrono

Alergeny:1.7       170 kcal

I danie: zupa krupnik (195kcal)

II danie: gzik z ziemniakami (300kcal)

Woda

Alergeny: 1, 3, 7, 9