• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • PRZEDSZKOLE
  • JADŁOSPIS

Jadłospis od 04- 08 czerwca 2018

ZESTAW IV                          DOSTAWCĄ OBIADÓW JEST FIRMA

                                                     TEL. 600-39-46-46 lub (61)-842-55-25

 

    DZIEŃ TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, żółty ser, kiełki, pomidor, sałata       
Napój: napar z herbaty owocowej                         Alergeny:       313 kcl

Koktajl mleczny z truskawkami, ciastka owsiane, woda                      Alergeny:

I danie: zupa brokułowa                                                               II danie: makaron świderki z sosem bolońskim kompot                     Alergeny:

 

WTOREK

 

Zupa mleczna: zacierki na mleku,                               Kanapka: chleb razowy z ziarnami, masło, polędwica z indyka, ogórek zielony,                           
Napój: herbata malinowa                                       Alergeny:   kcal

Jagodzianka, kawa z mlekiem, jabłko

Alergeny:     316kcal

I danie: zupa koperkowa                                             
 II danie: roladki wieprzowo-drobiowe z papryką, kasza kus-kus, gotowane buraczki ,kompot            
Alergeny: kcal

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, sałatka wiosenna z tuńczykiem , kolorowa papryka, ser salami             
Napój: napar z herbaty rumiankowej                           Alergeny:   kcal

Jogurt smakowy, banan sok jabłkowy                       Alergeny:   kcal

I danie: zupa krem z białych warzyw,                                                II danie: udka z kurczaka , ziemniaki z koperkiem, ogórki kiszone , kompot                                                                                               Alergeny: kcal

CZWARTEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, wędlina drobiowa, jajko na twardo, pomidorki koktajlowe, szczypiorek              
Napój: kawa z mlekiem                                                 Alergeny: kcal

Chleb tostowy pełnoziarnisty, dżem niskosłodzony, arbuz bawarka                Alergeny: kcal

I danie: zupa wiosenna, 
II danie: łazanki z młodą kapustą i gotowaną szynką   kompot Alergeny:   kcal

PIĄTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło , bułka kajzerka, pasta z twarogu i rzodkiewek, miód, Napój: kakao

Alergeny:   kcal

Serek waniliowy, owoce sezonowe, woda

Alergeny: kcal

I danie: zupa ogórkowa         
II danie: pulpety rybne z łososia w sosie cytrynowym, ziemniaki, surówka z marchewki kompot         
 Alergeny:   kcal