• plac-zabaw-sd
  • wizualizacja-dzieci
  • wizualizacja-dzieci2
  • PRZEDSZKOLE
  • JADŁOSPIS

Jadłospis od 11 - 15 grudnia 2017 r.

ZESTAW II                           DOSTAWCĄ OBIADÓW JEST FIRMA

                                                     TEL. 600-39-46-46 lub (61)-842-55-25

 
 
   DZIEŃ TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
 

PONIEDZIAŁEK 
Kanapka: pieczywo mieszane, masło chleb orkiszowy, polędwica sopocka,  jajko na twardo, szczypiorek, ogórek             
 Napój: herbata miętowa                                         Alergeny:  1,3,
Koktajl mleczno-owocowy, herbatniki
Alergeny:  1,7
I danie: zupa pomidorowa z ryżem, 120kcal     
Alergeny: 1,7                       
II danie
: makaron z serem i sosem owocowym, Kompot         
Alergeny: 1,7    380kcal
 WTOREK  Kanapka:  pieczywo mieszane, masło,  rogal mleczny, ser kanapkowy,  pomidor, dżem  niskosłodzony,                                                                    Napój: mleko, herbata         
Alergeny:   1.7
Jogurt naturalny z musli, banan , sok jabłkowy
Alergeny:   7
I danie: jarzynowa ze śmietaną,  130kcal                                     
Alergeny: 7,9                        II danie: gołąbki po amerykańsku w sosie pomidorowym,
ziemniaki, surówka z selera,  Kompot                                              
Alergeny: 1,7,9    370kcal
 ŚRODA   Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,  kiełbasa żywiecka,  serek żółty,  rzodkiewki, papryka                 
Napój:  herbata z czarnej porzeczki
Alergeny:   1,7
sernik na zimno, mandarynka, herbata 
Alergeny:  7
I danie: rosół z makaronem,  130kcal     
Alergeny: 9     
II danie
: potrawka z kurczaka z ryżem, marchewka duszona
z groszkiem, Kompot     
 Alergeny: 1,7       370kcal
CZWARTEK  Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułka grahamka, polędwica z piersi kurczaka, serek kiri, ogórek kiszony, pomidor,    
Napój:  herbata
Alergeny:   1,7
kakao, wafle ryżowe  jabłko,  Alergeny:  7 I danie: zupa ogórkowa,  120kcal       Alergeny: 1,7,9                    II danie: panierowany filet z kurczaka, ziemniaki, mix gotowanych
warzyw, kompot                 
Alergeny: 1,7    385kcal
PIĄTEK   Zupa mleczna: zacierki na mleku,
Kanapka: pieczywo mieszane, masło,  pasta z tuńczyka i białego sera ze szczypiorkiem,  zielony ogórek,
Napój: herbata  z cytryną                                            Alergeny:  1,7,4,
sok marchwiowy  ,chrupki kukurydziane                                     Alergeny:  1 I danie: zupa fasolowa, 150kcal Alergeny: 1,9              II danie: kluseczki serowe z masłem i bułką tartą,
jabłko prażone z cynamonem,
Alergeny: 1,7    
360kcal