• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • PRZEDSZKOLE
  • JADŁOSPIS

Jadłospis od 12- 16 lutego 2018 r.

ZESTAW III                           DOSTAWCĄ OBIADÓW JEST FIRMA

                                                     TEL. 600-39-46-46 lub (61)-842-55-25

 

    DZIEŃ TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: : pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, pomidor, nasiona słonecznika, miód  
Napój: herbata z cytryną,                             Alergeny:   1,7

Pieczywo chrupkie, masło, ser salami ,kolorowa papryka, herbata owocowa
Alergeny: 1,7

I danie: zupa ziemniaczana z mięsem,                                 Alergeny: 7,9,10   120kcal                                                
II danie: ryż gotowany na mleku z jabłkiem i cynamonem,
zapiekany w piecu, Kompot       
Alergeny: 7   335kcal

 

WTOREK

 

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem   
Kanapka: pieczywo razowe, masło, zielony ogórek, sałata, szynka drobiowa,             
 Napój: herbata       
 Alergeny:   1,7

Ciasto jogurtowe, kawa zbożowa z mlekiem, kiwi,

Alergeny:   1,3,7

I danie: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną,                        Alergeny: 1,7   120kcal                                                   II danie: pieczeń rzymska, ziemniaki, surówka z marchewki
z jabłkiem, Kompot                                                                           Alergeny: 1,3,7     365kcal

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułeczka pszenna, pasta z twarogu ze szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka, pomidor     Napój: herbata z cytryną                             Alergeny:   1,7

serek waniliowy, jabłko woda z miodem i cytryną

Alergeny: 7

I danie: zupa wielowarzywna, 110kcal                        
Alergeny: 9                     
II danie
: roladki drobiowe ze szpinakiem, kasza kus-kus,
gotowane warzywa, Kompot                                                  Alergeny: 1 380kcal

CZWARTEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, parówka oddtłuszczona, ketchup, ogórek zielony         
Napój: kawa z mlekiem, herbata    Alergeny: 1,7

Koktajl truskawkowy, Chrupki kukurydziane,
Alergeny: 1,7

I danie: rosolnik z warzywami, 130kcal                              Alergeny:   1,9                                                                    II danie: paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kwaszonej
kapusty, Kompot                                                                Alergeny: 1,3,4,7   340kcal

PIĄTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, chleb żytni, serek kiri, pasta jajeczna, szczypiorek, papryka
Napój: kakao                                  Alergeny: 1,7,3

Banan, Kisiel do picia, Alergeny:

I danie: krupnik,   150kcal                                                 Alergeny: 1,9                                                                     II danie: naleśniki z białym serem, kawałki jabłka, Kompot Alergeny: 1,3,7   320kcal