• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • PRZEDSZKOLE
  • JADŁOSPIS

Jadłospis od 18-22 marca 2019r.


JADŁOSPIS DLA GRUP SOWY I ELFIKI ( SZEŚCIOLATKI) CATERING KSENIA URBANIAK 

 

Jadłospis zatwierdził: DIETETYK mgr. Anna Czyżewska

 

 

DZIEŃ

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

Poniedziałek

18.03

Płatki z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, papryka, ogórek, herbata

ALERGENY:1,2,5,8

KALORIE:465

Jagodzianka, kawa zbożowa

 

 

ALERGENY:1,2,3

KALORIE:243

Zupa ogórkowa

Spaghetti z sosem bolońskim, sok, woda mineralna

ALERGENY:1,2,3,6

KALORIE: 502

Wtorek

19.03

Pasztet drobiowy, żółty ser, pieczywo mieszane z masłem, ogórek, pomidor, dżem niskosłodzony, herbata

ALERGENY:1,2,5,6,7,8

KALORIE:352

Kisiel, jabłko, kakao

ALERGENY:1,2

KALORIE:158

Pomidorowa z makaronem

Kotlet mielony, ziemniaki z masłem, sałata ze śmietaną, woda mineralna

ALERGENY:1,2,3,6

KALORIE:575

Środa

20.03

Kiełbaska drobiowa, pieczywo mieszane z masłem, ketchup, pomidor, ogórek, kakao

ALERGENY:1,2,5,6,7,8

KALORIE:384

Jogurt owocowy, sok

ALERGENY:2

KALORIE:176

Zupa fasolowa (z ziarna)

Pieczeń wieprzowa, sos, ziemniaki, surówka z selera, woda mineralna

ALERGENY:1,2,6

KALORIE:575

Czwartek

21.03

Pieczywo mieszane z masłem, salami, papryka, ogórek kiszony, sałata, dżem niskosłodzony, herbata

ALERGENY:1,2,5,6,7,8

KALORIE:390

Kiwi, biszkopty bezcukrowe, kawa zbożowa

ALERGENY:1,2,3,8

KALORIE:231

Zupa brokułowa

Gyros drobiowy, ryż z warzywami, sos tzatziki, woda mineralna

 

ALERGENY:1,2,6

KALORIE:515

Piątek

22.03

Pasta rybna, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, sałata, ogórek, herbata

ALERGENY:1,2,4,5,8

KALORIE:392

Mus jabłkowy, herbatniki, woda mineralna

 

ALERGENY:1,2,3,5,8

KALORIE:201

Zupa pieczarkowa

Kotlet z ryby, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, woda mineralna

 

ALERGENY:1,2,3,5,6

KALORIE:569

 Alergeny:  1- Zboża zawierające gluten , 2- Mleko , 3- Jaja ,4- Ryby , 5- Soja , 6- Seler , 7- Gorczyca ,8- Nasiona sezamu ,9- Skorupiaki ,10- Orzechy ,11- Dwutlenek siarki                   12- Łubiny,  13- Orzeszki ziemne  ,14- Mięczaki

 



PRZEDSZKOLNY JADŁOSPIS

'' KUCHNIA PRZEDSZKOLNA " 

 

DZIEŃ TYGODNIA

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, żółty ser, kiełki, pomidor, sałata
Napój: herbata z owoców leśnych

Alergeny: 1, 7            313 kcal

chleb tostowy wieloziarnisty,dżem niskosłodzony,mleko

Alergeny: 1,7         240 kcal

I danie: krem z białych warzywII danie: pierś z kurczaka duszona z warzywami, ryż, woda

 Alergeny: 9            525 kcal

 

WTOREK

 

Zupa mleczna: płatki owsiane z żurawiną
Kanapka: chleb razowy , masło,   ogórek zielony, pierś
z kurcząt

Napój: herbata

Alergeny: 1,7            292 kcal

paluch serowy jabłko kawa z mlekiem

 Alergeny: 1,7      300 kcal

I danie: zupa dyniowa
II danie: Lasagne mięsno – warzywne,       woda

 Alergeny: 1,3          540 kcal

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,pasta serowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, szynka wiejska, papryka
Napój: herbata z cytryną,

Alergeny: 1,7          350 kcal

banan, wafle naturalne sok pomarańczowy 

Alergeny: 7          200 kcal

I danie: zupa gulaszowa
II danie: pierogi ruskie ze śmietaną, woda 

Alergeny: 1,3,7         525 kcal

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, bułka kajzerka, wędlina drobiowa, jajko na twardo, pomidorki koktajlowe, szczypiorek
Napój: kawa z mlekiem

Alergeny: 1,3,7       348 kcal

kakao,herbatniki,kiwi 

Alergeny: 1,7     238 kcal

I danie: zupa z brokułów
II danie: kotlet mielony, ziemniaki, surówka z selera, woda

Alergeny: 3,9            500 kcal

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, masło , pasta z tuńczyka, serek kiri, ogórek kwaszony,
Napój: herbata owocowa

Alergeny: 1,4, 7       327 kcal

Serek waniliowy winogrono

woda z cytryną 

Alergeny: 7       282 kcal

I danie: zupa z zielonego groszku

II danie: racuchy z jabłkiem, surówka z marchewki, woda

 Alergeny:  1,3,7         540 kcal