• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • PRZEDSZKOLE
  • JADŁOSPIS

Jadłospis od 20 - 24 maja 2019


JADŁOSPIS DLA GRUP SOWY I ELFIKI ( SZEŚCIOLATKI) CATERING KSENIA URBANIAK 

 

Jadłospis zatwierdził: DIETETYK mgr. Anna Czyżewska

 

 DZIEŃ

 

 I ŚNIADANIE

 II ŚNIADANIE

 OBIAD

Poniedziałek

20.05

Pieczywo z masłem, żółty ser, salami, ogórek, pomidor, herbata

ALERGENY:1,2,5,6,7,8

KALORIE: 390

Kisiel owocowy, sok

ALERGENY:1

KALORIE:178

Zupa wiosenna

Spaghetti z sosem bolońskim, sok, woda mineralna

ALERGENY:1,2,3,6

KALORIE:502

Wtorek

21.05

Pieczywo z masłem, kiełbasa krakowska, żółty ser, ogórek, pomidor, kakao

ALERGENY: 1,2,3,5,6,7,8

KALORIE:392

Galaretka owocowa, sok

 

 

ALERGENY:2

KALORIE:198

Pomidorowa z makaronem

Kotlet pożarski, ziemniaki, surówka colesław, woda mineralna

ALERGENY:1,2,3,6

KALORIE:575

Środa

22.05

Pieczywo z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, żółty ser, papryka, herbata

ALERGENY:1,2,5,6,7,8

KALORIE:384

Jogurt owocowy, sok

ALERGENY:2

KALORIE:176

Kalafiorowa z kaszką manną

Nugettsy drobiowe, ziemniaki puree, surówka z marchewki z jabłkiem, woda mineralna

ALERGENY:1,2,3,6

KALORIE:588

Czwartek

23.05

Pieczywo mieszane z masłem, serek almette, ogórek, pomidor, sałata, herbata

ALERGENY:1,2,5,8

KALORIE: 355

Smoothie owsiankowo-bananowe

 

ALERGENY: 1,2,8,10

KALORIE:189

Zupa ziemniaczana

Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, buraczki, woda mineralna

 

ALERGENY: 1,2,6

KALORIE:555

Piątek

24.05

Jajecznica, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, papryka, herbata

 

ALERGENY:1,2,3,5,8

KALORIE:382

Arbuz, biszkopty bezcukrowe, woda z sokiem

 

ALERGENY: 1,2,3

KALORIE: 211

Barszcz zabielany z makaronem

Filet z ryby, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, woda mineralna

ALERGENY:1,2,3,4,6

KALORIE:518

 Alergeny:  1- Zboża zawierające gluten , 2- Mleko , 3- Jaja ,4- Ryby , 5- Soja , 6- Seler , 7- Gorczyca ,8- Nasiona sezamu ,9- Skorupiaki ,10- Orzechy ,11- Dwutlenek siarki                   12- Łubiny,  13- Orzeszki ziemne  ,14- Mięczaki

 



PRZEDSZKOLNY JADŁOSPIS

'' KUCHNIA PRZEDSZKOLNA " 

 

DZIEŃ TYGODNIA

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, szynka wiejska, pomidor, kiełki , serek kiri

Napój: herbata z cytryną

Alergeny: 1,7                               325 kcl

banan,biszkopt,sok jabłkowy

Alergeny: 1,                         200 kcal

I danie: Zupa wielowarzywna  

II danie: makaron z serem i owocami,

woda 

Alergeny:   1,3,7,9                        500 kcal

 

WTOREK

 

Zupa mleczna: płatki owsiane z suszonymi morelami,

Kanapka: chleb razowy, masło, ogórek świeży, pasztet z kurcząt,

Napój: herbata

Alergeny: 1,7                           350 kcal

serek homogenizowany naturalny z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane

  

Alergeny: 1,7                           250 kcal

I danie: zupa krem selerowy z grzankami

II danie klopsiki mielone, puree z ziemniaków i kalafiora, surówka z kapusty pekińskiej, woda

 Alergeny: 1,3,9                              510 kcal

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane,   masło,

bułka kajzerka , pasta serowa z zielonym ogórkiem, rolada drobiowa, papryka

Napój: herbatka miętowa

Alergeny: 1,7                             370 kcal

wafle ryżowe z powidłami,

mleko,jabłko 

Alergeny: 1,7                         195 kcal

I danie: rosół z makaronem

II danie: potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, woda

 Alergeny: 1,3                            510 kcal

CZWARTEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, parówka oddtłuszczona, zielony ogórek, ketchup

Napój: kawa zbożowa, herbata

Alergeny: 1,7                            390 kcal

Koktajl mleczno-owocowy,

mini sucharki,

 Alergeny: 1,7                           200 kcal

I danie: kremowa zupa z cukinii

II danie: indyk w sosie pomidorowym z kaszą kus-kus, fasolka szparagowa , woda

 Alergeny: 1,7                           490 kcal

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, masło ,

pasta jajeczna z żółtym serem, szczypiorek, miód,
Napój: herbata z cytryną 

Alergeny: 1,3,7                          360 kcal

ciasto drożdżowe,

bawarka,owoc sezonowy 

Alergeny: 1,3, 7,                       200 kcal

I danie: zupa krupnik

II danie: paluszki rybne, pieczone ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty, woda

Alergeny: 1,4,9                            505 kcal