• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • PRZEDSZKOLE
  • JADŁOSPIS

Jadłospis od 17 - 21 września 2018

ZESTAW III                            DOSTAWCĄ OBIADÓW JEST FIRMA

                                                     TEL. 600-39-46-46 lub (61)-842-55-25

 

    DZIEŃ TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,polędwica sopocka, serek Kiri , pomidor, sałata                        
Napój: herbata z cytryną                                         Alergeny:                  

Pieczywo chrupkie, serek homogenizowany, owoce sezonowe, Napój miodowo-cytrynowy                         Alergeny:                   kcal

I danie: kartoflanka z młodymi warzywami                                                  
  II danie: makaron pene z tuńczykiem, surówka
z kapusty pekińskiej,   kompot                Alergeny:  

 

WTOREK

 

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pasztet   drobiowy z pomidorami, ogórek małosolny           
Napój: napar z herbaty owocowej   Alergeny:                kcal

chałka z masłem, arbuz,   kawa z mlekiem

Alergeny:                   kcal

I danie: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną,         
II danie: pieczeń rzymska, ziemniaki, sałata
lodowa z sosem vinegrette, kompot 
Alergeny:               kcal

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, parówka oddtłuszczona, ketchup, zielony ogórek       
Napój: kawa z mlekiem

Alergeny:           kcal

Deser owocowy (banan z truskawkami), chrupki kukurydziane, Woda z cytryną                                 Alergeny:                   kcal

I danie: kapuśniak z młodej kapusty,                             II danie: ryż gotowany na mleku z jabłkiem i
cynamonem zapiekany w piecu , kompot     
 Alergeny:                 kcal

CZWARTEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, bułka mleczna, ser salami, pomidor, dżem truskawkowy,
Napój: kakao                              Alergeny:        kcal

Sok marchwiowy, herbatniki, owoc sezonowy                     Alergeny:                   kcal

I danie: grysik na rosole z warzywami,                           II danie: potrawka ze schabu z pomidorami, ziemniaki , surówka z kwaszonej kapusty, kompot                                                                       Alergeny:              kcal

PIĄTEK

 

 

Kanapka: pieczywo razowe z ziarnami, masło, pasta rybna z makreli, twarożek z rzodkiewkami,   szczypiorek               
 Napój: herbata z ytryną              Alergeny:                       kcal

Jogurt owocowy, wafle ryżowe, sok jabłkowy Alergeny:                 kcal

I danie: zupa krupnik,                                                II danie: naleśniki wypiekane z białym serem,
kawałki jabłka, kompot                                                Alergeny:             kcal