• plac-zabaw-sd
  • wizualizacja-dzieci
  • wizualizacja-dzieci2
  • PRZEDSZKOLE
  • JADŁOSPIS

Jadłospis od 16 - 20 października 2017 r.

ZESTAW III                           DOSTAWCĄ OBIADÓW JEST FIRMA

                                                     TEL. 600-39-46-46 lub (61)-842-55-25

 
   DZIEŃ TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,pasztecik drobiowy, ogórek kiszony,żółty ser, pomidor                      Napój: kawa z mlekiem,      Alergeny: 1,7   325 kcal

Kanapka wiosenna: pieczywo chrupkie, sałata, pasta jajeczna, rzodkiewki, kiełki, Herbata z cytryną

Alergeny: 1,3  175 kcal

I danie: zupa ogórkowa z kawałkami kurczaka,                       II danie: makaron z sosem serowo-owocowym kompot

Alergeny:  1,7,9      500 kcal

 

WTOREK

 

Zupa mleczna: ryż na mleku z gruszką ,Kanapka:  pieczywo razowe, masło, szynka drobiowa, zielony ogórek,   Napój: herbata                              Alergeny: 1,7   321 kcal

Mus jogurtowy z truskawkami, Mini sucharki ,herbata owocowa

Alergeny: 1,7        182 kcal

I danie: zupa krem z zielonego groszku                                  II danie: kotlet mielony wieprzowo-wołowy, ziemniaki, mix gotowanych warzyw, kompot                                                    Alergeny: 1,3,7,9     525 kcal

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło, bułka pszenna, pasta z makreli, żółta papryka, miód                                          Napój: kakao                                           Alergeny: 1, 3,4,7   350 kcal

Sok marchwiowo-jabłkowy,  Chrupki kukurydziane                                           Alergeny: 1  165 kcal

I danie: rosolnik z warzywami,                                            II danie:  naleśniki wypiekane z dżemem niskosłodzonym, kawałki jabłka  kompot                                                                               Alergeny: 1,3,7,9    430 kcal

CZWARTEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, parówka oddtłuszczona, pomidor, ketchup, ogórek zielony                        Napój:  kawa z mlekiem                   Alergeny:  1,7     390 kcal

Granola z jogurtem, jabłko, herbata z lipy

Alergeny: 1,7   250 kcal

I danie: zupa kalafiorowa,                                                  II danie: gulasz z indyka, kasza jęczmienna, surówka z selera z rodzynkami,  kompot                                                                   Alergeny: 1,7,9     530 kcal

PIĄTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło, serek twarogowy homogenizowany, pomidor,dżem wiśniowy niskosłodzony,                                    Napój:  herbata z czarnej porzeczki       Alergeny: 1,7            300 kcal

Placek drożdżowy, mleko, kiwi

Alergeny: 1,3, 7  250 kcal

I danie: zupa pomidorowa z makaronem,                               II danie: pulpety rybne w delikatnym sosie musztardowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot                  Alergeny:  1,3,4,7,9,10    505  kcal