Plan posiłków w dniach 27.-01.07.2022r.

 

 

 I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PONIEDZIAŁEK 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, szynka chlebowa, ser żółty, ogórek małosolny,                   Napój: herbata malinowa     Alergeny: gluten, mleko        325 kcal                                                            

jogurt naturalny z granolą, owoc sezonowy, woda Alergeny: mleko, gluten         200 kcal                                    

I danie: rosolnik z kaszką manną (250 kcal)          II danie: makaron świderki z sosem mięsno-warzywnym(300 kcal) woda

 Alergeny: seler, gluten, jajo     

 

WTOREK

 

Zupa: zacierki na mleku  Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pasztet drobiowy, pomidor,  Napój: herbata z cytryną

Alergeny: mleko, gluten           350 kcal                                    

ciasto jogurtowe, jabłko, herbata miętowa,  

Alergeny: gluten, mleko, jaja  210 kcal                         

I danie: zupa jarzynowa (150 kcal)

II danie: pęczotto z mięsem i warzywami, buraczki (380 kcal)woda

Alergeny: seler , gluten            

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło parówka z szynki, ogórek zielony, ketchup

Napój: kawa z mlekiem

Alergeny: mleko, gluten           370 kcal                        

chrupkie pieczywo, serek kanapkowy, winogrono, woda

Alergeny: gluten, mleko        220kcal                                     

I danie: krem szparagowy z groszkiem ptysiowym,(160 kcal)                                                            II danie: ratatuj z ryżem, (240kcal)woda

Alergeny: seler, gluten, jajo                                     

 

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, bułka mleczna, konfitura z truskawek, serek Kiri, papryka  Napój: herbata,  

Alergeny: gluten, mleko           380 kcal                                                      

kisiel do picia, banan  

Alergeny:    –                                210 kcal

I danie:  zupa brokułowa,(160 kcal)                      II danie: nuggetsy , purre ziemniaczano- warzywne, mizeria z nowalijkami (270 kcal)woda

Alergeny jajko, gluten, mleko, 

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, chleb razowy  masło, makrela wędzona, biały ser, rzodkiewka, szczypiorek

Napój: herbata rumiankowa

Alergeny: gluten,mleko, ryby,360 kcal                      

sok marchwiowy,

herbatniki Be-Be

 Alergeny:  gluten                       200 kcal

I danie: krem z pieczonych pomidorów z grzankami,(190 kcal)

II danie: pyzy w sosie jogurtowo-owocowym,( 280 kcal)woda

Alergeny: seler, gluten, jajo, mleko