Plan posiłków w dniach 27.-01.07.2022r.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK |
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, szynka chlebowa, ser żółty, ogórek małosolny, Napój: herbata malinowa Alergeny: gluten, mleko 325 kcal |
jogurt naturalny z granolą, owoc sezonowy, woda Alergeny: mleko, gluten 200 kcal |
I danie: rosolnik z kaszką manną (250 kcal) II danie: makaron świderki z sosem mięsno-warzywnym(300 kcal) woda Alergeny: seler, gluten, jajo |
WTOREK
|
Zupa: zacierki na mleku Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pasztet drobiowy, pomidor, Napój: herbata z cytryną Alergeny: mleko, gluten 350 kcal |
ciasto jogurtowe, jabłko, herbata miętowa, Alergeny: gluten, mleko, jaja 210 kcal |
I danie: zupa jarzynowa (150 kcal) II danie: pęczotto z mięsem i warzywami, buraczki (380 kcal)woda Alergeny: seler , gluten |
ŚRODA
|
Kanapka: pieczywo mieszane, masło parówka z szynki, ogórek zielony, ketchup Napój: kawa z mlekiem Alergeny: mleko, gluten 370 kcal |
chrupkie pieczywo, serek kanapkowy, winogrono, woda Alergeny: gluten, mleko 220kcal |
I danie: krem szparagowy z groszkiem ptysiowym,(160 kcal) II danie: ratatuj z ryżem, (240kcal)woda Alergeny: seler, gluten, jajo |
CZWARTEK
|
Kanapka: pieczywo mieszane masło, bułka mleczna, konfitura z truskawek, serek Kiri, papryka Napój: herbata, Alergeny: gluten, mleko 380 kcal |
kisiel do picia, banan Alergeny: – 210 kcal |
I danie: zupa brokułowa,(160 kcal) II danie: nuggetsy , purre ziemniaczano- warzywne, mizeria z nowalijkami (270 kcal)woda Alergeny jajko, gluten, mleko, |
PIĄTEK |
Kanapka: pieczywo mieszane, chleb razowy masło, makrela wędzona, biały ser, rzodkiewka, szczypiorek Napój: herbata rumiankowa Alergeny: gluten,mleko, ryby,360 kcal |
sok marchwiowy, herbatniki Be-Be Alergeny: gluten 200 kcal |
I danie: krem z pieczonych pomidorów z grzankami,(190 kcal) II danie: pyzy w sosie jogurtowo-owocowym,( 280 kcal)woda Alergeny: seler, gluten, jajo, mleko |