ZESTAW III

20-24.01.2025 r. 

 

DZIEŃ TYGODNIA

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, twarożek kanapkowy, szynka chlebowa, ogórek zielony, papryka

Napój: herbata owocowa

Alergeny: gluten, mleko,     340 kcal                      

kisiel ,

banan

woda

 

Alergeny:                                   220 kcal  

I danie: krem  pomidorowo – pietruszkowy (190kcal)

II danie: ryż na mleku z prażonym jabłkiem (300 kcal),woda

Alergeny: seler,                                      

 

WTOREK

 

Zupa: płatki owsiane z mlekiem

Kanapka: pieczywo mieszane, masło chleb razowy, szynka konserwowa, pomidor, rzodkiewka

Napój: herbata z cytryną

Alergeny: gluten, mleko,      350 kcal                                    

chałka z masłem,

marchewka,

bawarka

 

 

Alergeny: gluten, mleko,          240 kcal               

I danie: barszcz z makaronem(190kcal)

II danie: sos gołąbkowy z mięsem , ziemniaki (364 kcal) woda

 

 

Alergeny: gluten, seler , jaja                          

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

parówka z szynki, ser żółty ogórek zielony, kiełki, ketchup

Napój: kawa z mlekiem

Alergeny: mleko, gluten,          370 kcal                                    

kakao,

mini sucharki,

gruszka,

 

Alergeny: gluten,  mleko,         200 kcal                                                

 I danie: zupa jarzynowa,(140 kcal)

II danie:  pulpety w sosie koperkowym, kasza kuskus, marchewka juniorka (349 kcal) woda

Alergeny:  gluten, jaja, seler                                       

 

CZWARTEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, pasztet drobiowy, serek homogenizowany, ogórek kwaszony, papryka

Napój: herbata rumiankowa

Alergeny: gluten,          350 kcal                                      

sok marchwiowy,

biszkopty,

 

 

 

Alergeny: gluten          250 kcal

I danie: krupnik(180 kcal)

II danie: makaron ze sosem śmietanowo- brokułowym i kurczakiem  (374 kcal)
woda

Alergeny : gluten, seler,                                                             

 

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,  bułka razowa, pasta z makreli, humus, dżem truskawkowy

 sałata, ogórek zielony, papryka,

Napój: herbata, kawa z mlekiem

Alergeny: mleko, gluten   360kcal                       

serek waniliowy,

chrupki wielozbożowe

jabłko, woda

 

 

Alergeny: gluten, mleko           220 kcal        

I dani:  krem z kalafiora (157 kcal)

II danie: szare kluski z cebulka i kapusta kiszona zasmażana (335 kcal)

Woda

 

Alergeny:  seler, gluten, jaja                                                                      

W sytuacjach wyjątkowych jadłospis może ulec zmianie, np. zmiana związana  z dostawą towarów do przedszkola.

 Wszystkie składy produktów  są dostępne w biurze .