Plan posiłków 15-19.04.2024r.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK |
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, twarożek kanapkowy, szynka chlebowa, ogórek zielony Napój: herbata owocowa Alergeny: gluten, mleko, 340 kcal |
kisiel ,banan
Alergeny: 220 kcal |
I danie: kapuśniak ze słodkiej kapusty (1604kcal) II danie: pierogi ruskie, jogurt grecki(300 kcal),woda Alergeny: gluten, seler, mleko |
WTOREK
|
Zupa: płatki owsiane z mlekiem Kanapka: pieczywo mieszane, masło chleb razowy, szynka konserwowa, pomidor Napój: herbata z cytryną Alergeny: gluten, mleko, 350 kcal |
chałka z masłem, marchewka, bawarka
Alergeny: gluten, mleko, 240 kcal |
I danie: biały barszcz (180 kcal) II danie: gołąbki bez zawijania, ziemniaki, (400 kcal) woda Alergeny: seler , gluten |
ŚRODA
|
Kanapka: pieczywo mieszane, masło parówka z szynki, ogórek zielony, ketchup Napój: kawa z mlekiem Alergeny: mleko, gluten, 370 kcal |
kakao, biszkopt,gruszka,
Alergeny: gluten, mleko, 200 kcal |
I danie: krem pomidorowo – pietruszkowy (190 kcal) II danie: galantyna z kurczaka, sos koperkowy, kuskus, marchewka juniorka (349 kcal), woda Alergeny: seler, gluten, jaja |
CZWARTEK
|
Kanapka: pieczywo mieszane masło, pasztet drobiowy, ser żółty, ogórek kwaszony, Napój: herbata rumiankowa Alergeny: gluten, mleko 350 kcal |
koktajl mleczno – truskawkowy chrupki kukurydziane woda Alergeny: mleko 250 kcal |
I danie: zupa jarzynowa z kalarepą (140 kcal) II danie: strogonow z makaronem (337kcal)woda Alergeny : gluten, seler, jajo, |
PIĄTEK |
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułka razowa, pasta z białego sera i makreli, sałata, ogórek zielony, papryka, Napój: herbata, kawa z mlekiem Alergeny: mleko, gluten, ryba 360kcal |
pieczywo chrupkie serek homogenizowany rzodkiewka, szczypiorek herbata owocowa, woda Alergeny: gluten , mleko 220 kcal |
I danie: zupa kalafiorowa(150 kcal) II danie: ryż na mleczku kokosowym z brzoskwinią(368 kcal) Woda Alergeny: seler, |