Plan posiłków 16-20.09.2024r.

 

 

 I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PONIEDZIAŁEK 

Kanapka: pieczywo mieszane, chleb razowy, masło, twarożek kanapkowy, szczypiorek, rzodkiewka, szynka konserwowa, ogórek zielony

Napój: herbata owocowa

Alergeny: gluten, mleko,     340 kcal                      

banan biszkopt

sok owocowy

 

Alergeny: gluten,                    200 kcal

I danie: zupa wielowarzywna,(132 kcal)

II danie: makaron z twarogiem  (272 kcal)

woda

 Alergeny: seler, gluten, jaja , mleko                                        

 

WTOREK

 

Zupa: płatki owsiane z mlekiem

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, szynka  drobiowa, pomidor

Napój: herbata z cytryną

 

Alergeny: gluten, mleko,      350 kcal                                    

dip serowy z ziołami

słupki marchewki, ogórek zielony

woda

 Alergeny: mleko  220 kcal          

I danie:  kapuśniak z kwaszonej kapusty (160 kcal)

II danie: gulasz wieprzowy, kasza bulgur, fasolka szparagowa (320kcal)

Woda

Alergeny: seler , gluten                             

  

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

bułka kajzerka, ser salami, kiełbasa dębowa, papryka,

Napój: herbata miętowa

Alergeny: mleko, gluten,    370 kcal                                    

jogurt naturalny z musem truskawkowym

chrupki wielozbożowe

woda

Alergeny: gluten, mleko           220 kcal                                                  

I danie: zupa koperkowa (136 kcal)

II danie: pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka wiosenne (340 kcal),

woda

Alergeny: seler, mleko                                           

 

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, pieczony indyk, ser topiony, pomidor,

ogórek

Napój: herbata rumiankowa

Alergeny: gluten, mleko           350 kcal                                      

herbatniki bebe

jabłko

kawa z mlekiem

 Alergeny: mleko, gluten           250 kcal

I danie:  żurek (190 kcal)

II danie: kopytka z sosem pieczeniowym, surówka porowa z kiszonym ogórkiem (330kcal)
woda

Alergeny : gluten, seler, jajo                                                              

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,

pasta rybna, biały ser, ogórek kwaszony,

Napój: herbata

Alergeny: mleko,ryba,gluten   360kcal                       

sok marchwiowy

chrupki kukurydziane

Alergeny:                                  240 kcal                

I danie: krem marchewkowy (140 kcal)

II danie: naleśniki z dżemem (370 kcal)

woda

 

Alergeny: seler, mleko , jaja