Plan posiłków 15-19.04.2024r.

 

 

 I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PONIEDZIAŁEK 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, twarożek kanapkowy, szynka chlebowa, ogórek zielony

Napój: herbata owocowa

Alergeny: gluten, mleko,     340 kcal                      

kisiel ,banan

  

Alergeny:                                   220 kcal  

I danie: kapuśniak ze słodkiej kapusty (1604kcal)

II danie: pierogi ruskie, jogurt grecki(300 kcal),woda

Alergeny: gluten, seler, mleko

 

WTOREK

 

Zupa: płatki owsiane z mlekiem

Kanapka: pieczywo mieszane, masło chleb razowy, szynka konserwowa, pomidor

Napój: herbata z cytryną

Alergeny: gluten, mleko,      350 kcal                                    

chałka z masłem, marchewka,

bawarka

  

Alergeny: gluten, mleko,          240 kcal               

I danie: biały barszcz (180 kcal)

II danie: gołąbki bez zawijania, ziemniaki, (400 kcal)

woda

 Alergeny: seler , gluten                          

  

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

parówka z szynki, ogórek zielony, ketchup

Napój: kawa z mlekiem

Alergeny: mleko, gluten,          370 kcal                                    

kakao, biszkopt,gruszka,

 

Alergeny: gluten,  mleko,         200 kcal                                                

 I danie: krem pomidorowo – pietruszkowy (190 kcal)

II danie:  galantyna z kurczaka, sos koperkowy, kuskus, marchewka juniorka (349 kcal), woda

Alergeny:  seler, gluten, jaja                                         

 

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, pasztet drobiowy, ser żółty, ogórek kwaszony,

Napój: herbata rumiankowa

Alergeny: gluten, mleko           350 kcal                                      

koktajl mleczno – truskawkowy

chrupki kukurydziane

woda

 Alergeny: mleko          250 kcal

I danie: zupa jarzynowa z kalarepą (140 kcal)

II danie: strogonow z makaronem (337kcal)woda

Alergeny : gluten, seler, jajo,                                                            

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,  bułka razowa, pasta z białego sera i makreli, sałata, ogórek zielony, papryka,

Napój: herbata, kawa z mlekiem

Alergeny: mleko, gluten, ryba  360kcal                       

pieczywo chrupkie

serek homogenizowany

rzodkiewka, szczypiorek

herbata owocowa, woda

 Alergeny: gluten , mleko        220 kcal        

I danie: zupa kalafiorowa(150 kcal)

II danie: ryż na mleczku kokosowym z brzoskwinią(368 kcal)

Woda

 Alergeny:  seler,