Plan posiłków 27-01.12.2023r.

 

 

 I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PONIEDZIAŁEK 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, twarożek kanapkowy, szynka chlebowa, ogórek zielony

Napój: herbata owocowa

Alergeny: gluten, mleko,     340 kcal                      

kakao, mini sucharki,

gruszka,

 

Alergeny: gluten,  mleko,         200 kcal                                                

I danie: kapuśniak ,(160 kcal)

II danie:  kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe, buraczki (320 kcal)

Woda

Alergeny:  gluten,  seler                                           

 

WTOREK

 

Zupa: płatki owsiane z mlekiem

Kanapka: pieczywo mieszane, masło chleb razowy, szynka konserwowa, pomidor

Napój: herbata z cytryną

Alergeny: gluten, mleko,      350 kcal                                    

chałka z masłem,

marchewka

 

Alergeny: gluten, mleko,          240 kcal               

I danie: krem z selera (120 kcal)

II danie: udziec drobiowy w sosie własnym, ziemniaki, surówka bałkańska(340 kcal)

woda

Alergeny: seler                           

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

parówka z szynki, ogórek zielony, ketchup

Napój: kawa z mlekiem

Alergeny: mleko, gluten,          370 kcal                                    

kisiel ,banan

 Alergeny:          220 kcal  

I danie: zupa grochowa (170kcal)

II danie: pierogi z truskawkami, jogurt grecki(240 kcal),woda

 

Alergeny: seler,                                           

 

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane masło, pasztet drobiowy, ser żółty, ogórek kwaszony,

Napój: herbata rumiankowa

Alergeny: gluten, mleko           350 kcal                                      

serek waniliowy,

chrupki wielozbożowe

jabłko, woda

 

Alergeny: mleko, gluten          250 kcal

I danie: rosół z makaronem(160 kcal)

II danie: potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem (310kcal)
woda

Alergeny : gluten, seler, jajo,                                                            

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,  bułka razowa, pasta z białego sera i makreli, sałata, ogórek zielony, papryka, dżem truskawkowy

Napój: herbata, kawa z mlekiem

Alergeny: mleko, gluten   360kcal                       

sok marchwiowy,

biszkopty,

 

Alergeny: gluten            220 kcal        

I danie: pomidorowa (190 kcal)

II danie: pyry z gzikiem, rzodkiewką i szczypiorkiem(300 kcal)

Woda

 Alergeny:  seler, mleko