Plan posiłków w dniach 11-15.10.2021

 

 

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PO

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pasztet

drobiowy, ser żółty, ogórek kwaszony

Napój: herbata malinowa

Alergeny: gluten, mleko jaja   325 kcal                                  

            

pieczywo chrupkie, sałata, kolorowa papryka, ogórek zielony

bawarka

 

Alergeny: gluten, mleko          250 kcal                        

I danie: rosolnik z kaszką manną (150 kcal)

II danie: zielone kopytka (ze szpinakiem), surówka z białej kapusty i pora  (250 kcal)

woda

Alergeny:  gluten, seler, jaja          400 kcal                                             

 

WT

 

Zupa: zacierki na mleku,

Kanapka: pieczywo razowe, masło,

  filet z indyka, pomidor, kiełki rzodkiewki,

Napój: herbata z cytryną,

Alergeny: gluten, mleko          350 kcal

wafle ryżowe,

serek homogenizowany,

woda,

owoc sezonowy

 

Alergeny: mleko     200 kcal

 I danie: zupa koperkowa (150 kcal)

II danie: gulasz z szynki z ziemniaczkami i buraczkami (290 kcal)

 woda

 Alergeny: seler           440 kcal             

 

ŚR

 

 

   

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

parówka z szynki, keczup

zielony ogórek

Napój: herbata, kawa z mlekiem

Alergeny: gluten, jaja ,mleko  370 kcal                                                                                                               

jogurt naturalny z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane

woda

 Alergeny: gluten , mleko        200 kcal 

I danie: zupa brokułowa  (160kcal)

II danie: makaron świderki z sosem bolognese (300kcal) woda

Alergeny: seler gluten, jaja   460 kcal                                                         

 

CZ

 

 

               

Kanapka: pieczywo mieszane masło, bułki mleczne, konfitura z truskawek, serek Kiri, papryka

Napój: herbata miętowa

Alergeny: gluten, mleko, jaja    

                                                     390  kcal                       

ciasteczko owsiane

jabłko

kakao

Alergeny: mleko, gluten     220 kcal          

I danie:  zupa wielowarzywna (160 kcal)

II danie: sezamowe stripsy, ziemniaki, surówka z marchwi z sokiem jabłkowym, woda (280kcal)
Alergeny: gluten, jaja, sezam, seler      

 440 kcal                  

 

PI

                

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,  makrela wędzona, biały ser

rzodkiewka, szczypiorek

Napój:  herbata czarna

Alergeny:  gluten, mleko , ryby     

                                                     360 kcal                       

 

banan,

kisiel do picia

 Alergeny:                                             210 kcal                 

     

I danie: krem z pieczonych pomidorów i dyni z grzankami (190 kcal)

II danie: pyzy w sosie jogurtowo- owocowym, woda (280kcal)

Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler

      480 kcal