Plan posiłków 16-20.09.2024r.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK |
Kanapka: pieczywo mieszane, chleb razowy, masło, twarożek kanapkowy, szczypiorek, rzodkiewka, szynka konserwowa, ogórek zielony Napój: herbata owocowa Alergeny: gluten, mleko, 340 kcal |
banan biszkopt sok owocowy
Alergeny: gluten, 200 kcal |
I danie: zupa wielowarzywna,(132 kcal) II danie: makaron z twarogiem (272 kcal) woda Alergeny: seler, gluten, jaja , mleko |
WTOREK
|
Zupa: płatki owsiane z mlekiem Kanapka: pieczywo mieszane, masło, szynka drobiowa, pomidor Napój: herbata z cytryną
Alergeny: gluten, mleko, 350 kcal |
dip serowy z ziołami słupki marchewki, ogórek zielony woda Alergeny: mleko 220 kcal |
I danie: kapuśniak z kwaszonej kapusty (160 kcal) II danie: gulasz wieprzowy, kasza bulgur, fasolka szparagowa (320kcal) Woda Alergeny: seler , gluten |
ŚRODA
|
Kanapka: pieczywo mieszane, masło bułka kajzerka, ser salami, kiełbasa dębowa, papryka, Napój: herbata miętowa Alergeny: mleko, gluten, 370 kcal |
jogurt naturalny z musem truskawkowym chrupki wielozbożowe woda Alergeny: gluten, mleko 220 kcal |
I danie: zupa koperkowa (136 kcal) II danie: pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka wiosenne (340 kcal), woda Alergeny: seler, mleko |
CZWARTEK
|
Kanapka: pieczywo mieszane masło, pieczony indyk, ser topiony, pomidor, ogórek Napój: herbata rumiankowa Alergeny: gluten, mleko 350 kcal |
herbatniki bebe jabłko kawa z mlekiem Alergeny: mleko, gluten 250 kcal |
I danie: żurek (190 kcal) II danie: kopytka z sosem pieczeniowym, surówka porowa z kiszonym ogórkiem (330kcal) Alergeny : gluten, seler, jajo |
PIĄTEK |
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pasta rybna, biały ser, ogórek kwaszony, Napój: herbata Alergeny: mleko,ryba,gluten 360kcal |
sok marchwiowy chrupki kukurydziane Alergeny: 240 kcal |
I danie: krem marchewkowy (140 kcal) II danie: naleśniki z dżemem (370 kcal) woda
Alergeny: seler, mleko , jaja |